Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Hvorfor bruke en kvalifisert saltilpasser fra Society of Master Saddlers - Norsk Salsenter
Book tid hos oss Online saltilpassing

Hvorfor bruke en kvalifisert saltilpasser fra Society of Master Saddlers

Society of Master Saddlers er en merkeuavhengig bransjeorganisasjon i England som organiserer og utdanner salmakere og saltilpassere.

  1. Society of Master Saddlers (SMS) sin utdanning av kvalifiserte saltilpassere er merkeuavhengig. De fleste andre opplæringer av saltilpassere skjer av salprodusenter, er korte kurs, og er knyttet til merker og modeller salprodusenten selger.
  2. En SMS kvalifisert saltilpasser må selge minimum 3 ulike salmerker. Man skal aldri bli fristet til å selge den salen man synes passer best av det ene merket man har, fordi man ikke har andre merker å sammenligne med. Ingen salmerker har saler og modeller som passer alle typer av hesterygger.
  3. For å bli kvalifisert saltilpasser må du ha minst 3 års dokumentert praksis på fulltid som saltilpasser, før du kan få gå opp til avsluttende eksamen. Du må ha en mentor som er kvalifisert saltilpasser i denne perioden.
  4. En kvalifisert saltilpasser må delta på kurs arrangert av SMS underveis i utdanningsprosessen. Kursene inneholder hestens fysiologi og anatomi, hestens bevegelser og bygning, visitering av hesters rygg, beskrivelse av hestens bygning og salleie, måltaking og journalføring. Man skal kjenne til salers oppbygning og funksjon, kunne kontrollere brukte saler og finne feil og svakheter. Kjenne ulike bommer, ulike muligheter med utforming av salputer og kjenne til et stort antall salmerker og modeller til ulike typer hester, ulike typer bygning på hester, ulike ryttere og ulike bruksområder.
  5. Avsluttende eksamen i saltilpasning for å bli Qualified SMS Saddle Fitter, innebærer at man i praksis skal vise at man kan tilpasse saler til 4 ulike typer hester og ryttere før man har bestått eksamen. I tillegg skal man ha både teoretiske og praktiske prøver i visitering av hest, måltaking og journalføring, sjekk av brukte saler.
  6. En SMS-kvalifisert saltilpasser forplikter seg til jevnlig å delta på oppfriskningskurs.
  7. En kvalifisert saltilpasser skal kunne gjøre endringer og justeringer i salen for å tilpasse den enkelte sal til den enkelte hest. Dette bør gjøres på stedet, og saltilpasser bør alltid se salen i bruk under rytter etter at justeringen er gjort.
  8. En kvalifisert saltilpasser skal kunne tilby oppfølging av salen, justeringer og veiledning etter at salen er solgt. Saltilpasseren skal informere om hva som er anbefalt oppfølging, stell og vedlikehold.
  9. Bruker man er SMS kvalifisert saltilpasser er denne forpliktet til å følge de reglene som SMS har for hvordan en saltilpassing skal foregå. Det er påbudt å føre journal og ta mål av hesten. Skulle det oppstå en uenighet mellom kunde og saltilpasser, kan kunden benytte seg av SMS sin klagenemd.
  10. Alle SMS kvalifiserte saltilpassere har investert både tid, penger og mye praktisering for å få godkjent sin utdanning. Du vet at dette ikke er noen «døgnflue» når det har tatt saltilpasseren minimum 3 år for å kunne bruke tittelen SMS Qualified Saddlefitter.

 

 Usikker på om salen sitter riktig for hesten din?

Book tid til saltilpassing

En av få kvalifiserte saltilpassere

Hva betyr det for deg? Det å være en kvalifisert saltilpasser gjør at du som kunde skal kunne stille krav til kvalitet og forvente at vi gjør jobben vår riktig. Ser du dette merket hos leverandører av saler, har du krav til å stille forventninger til arbeidet som utføres.

Les mer
Master Saddlers Society

Meld din interesse

Vi trenger informasjon om deg så vi kan kontakte deg. Husk også å huke på om det gjelder saltilpasning eller salsjekk.

Informasjon om rytteren

Vi trenger litt informasjon om deg som skal ri på hesten slik at vi får litt informasjon om hvordan vi kan tilpasse salen til deg.

Om hest og nåværende sal

Litt om hesten og salen du bruker per dags dato. Dette gjør at vi bedre kan forutse hva vi har å jobbe med videre i prosessen.

Bilder

For at vi skal kunne hjelpe deg på best mulig måte, er det viktig at bildene du sender inn er mest mulig lik illustrasjonsbildene.

Online Saltilpasning
Hesten i helfigur fra siden. Det er viktig at hesten er oppstilt med paralelle for- og bakbein og rett hals.
Online Saltilpasning
Hestens salleie litt ovenfra og bakfra slik at man ser rygg, manke og skuldre.
Online Saltilpasning
Rytter og hest i profil. Rytter plassert ved siden av hestens skulder.

Vilkår

For å sende inn skjemaet kreves det at minst én kontaktmulighet og vilkår blir godkjent.

Du må velge en kontaktmetode
Personvernerklæring Du må godta vår personvernserklæring