Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Rider in Balance - Norsk Salsenter
Book tid hos oss Online saltilpassing

Ryttere skal forstå viktigheten av egen likesidighet og bli bevisste sine egne skjevheter

A focus on improving horse-rider performance by improving rider balance.

Ryttere skal  forstå viktigheten av egen likesidighet og bli bevisste sine egne skjevheter

Rider in Balance (RIB) trenerkurs.

Kari Anne har som eneste saltilpasser sammen med trenere og instruktører deltatt på og gjennomført Rider in Balance trenerkurs Modul 1 og 2, arrangert av veterinær og forsker Maria Terese Engell på Kalneset Dyrklinikk.

Fokuset har vært på forståelse av ryttere og hesters biomekanikk, rytteranalyser både med og uten hest, og praktiske øvelser i veiledning, bevisstgjøring og trening av ryttere. Målet er at ryttere skal  forstå viktigheten av egen likesidighet og bli bevisste sine egne skjevheter. Dette gir da mulighet for å kunne jobbe med disse slik at både de selv og hestene deres skal ha best mulige forutsetninger for god helse, holdbarhet, og prestasjon.

Dette har vært svært nyttig, bevisstgjørende og lærerikt sett i relasjon til saltilpassing. Det å få en sal til å ligge rett på hesten er noe av det som er mest utfordrende. Det blir lett mye fokus på salen og hesten, og for lite fokus på rytteren i forhold til retthet. Utvidet kunnskap gir nye muligheter for å bli en enda bedre saltilpasser og kunne gjøre en enda bedre jobb for både hestene og rytterne som kommer til Norsk Salsenter. En STOR ekstra bonus er det tverrfaglige samarbeidet dette har åpnet for mellom saltilpasser, trenere og veterinærer.

RIB stigbøylen

RIB stigbøylen er et nyttig verktøy for å kunne gi den enkelte rytter best mulig forutsetninger for en korrekt posisjon av foten i stigbøylen. Dette gir igjen best mulig utgangspunkt for en sits det rytteren kommer i best mulig balanse. Den tilpasses individuelt og kan justeres ulikt på høyre og venstre side. På Salsenteret kan kundene våre få mulighet til å prøve RIB bøylen og kjøpe den om de ønsker det. Les mer om RiB-bøylen HER

Les mer om Rider in Balance på dere hjemmeside riderinbalance.com

Ingen planlagte salturer i nærheten av deg?

Meld interesse for saltilpassing

Bruk vår online saltilpassing slik at vi kan gjøre det nødvendige forarbeidet for å finne den rette salen til deg og hesten din.

En av få kvalifiserte saltilpassere

Hva betyr det for deg? Det å være en kvalifisert saltilpasser gjør at du som kunde skal kunne stille krav til kvalitet og forvente at vi gjør jobben vår riktig. Ser du dette merket hos leverandører av saler, har du krav til å stille forventninger til arbeidet som utføres.

Les mer
Master Saddlers Society

Meld din interesse

Vi trenger informasjon om deg så vi kan kontakte deg. Husk også å huke på om det gjelder saltilpasning eller salsjekk.

Informasjon om rytteren

Vi trenger litt informasjon om deg som skal ri på hesten slik at vi får litt informasjon om hvordan vi kan tilpasse salen til deg.

Om hest og nåværende sal

Litt om hesten og salen du bruker per dags dato. Dette gjør at vi bedre kan forutse hva vi har å jobbe med videre i prosessen.

Bilder

For at vi skal kunne hjelpe deg på best mulig måte, er det viktig at bildene du sender inn er mest mulig lik illustrasjonsbildene.

Online Saltilpasning
Hesten i helfigur fra siden. Det er viktig at hesten er oppstilt med paralelle for- og bakbein og rett hals.
Online Saltilpasning
Hestens salleie litt ovenfra og bakfra slik at man ser rygg, manke og skuldre.
Online Saltilpasning
Rytter og hest i profil. Rytter plassert ved siden av hestens skulder.

Vilkår

For å sende inn skjemaet kreves det at minst én kontaktmulighet og vilkår blir godkjent.

Du må velge en kontaktmetode
Personvernerklæring Du må godta vår personvernserklæring