Book tid hos oss

Sauskinnspads - råd og anbefalinger

Det selges og brukes mye saueskinnspads. Her har vi samlet noen gode råd rundt bruk og kjøp, som kan være lurt å ha med seg når du skal kjøpe salunderlag eller pads.

  • Det aller beste for hesten er om du har saueskinnet rett mot ryggen uten noe annet imellom. Det finnes hele salunderlag hvor saueskinnspadden er integrert i underlaget. Disse er veldig gode og fine, men også i det øvre sjiktet prismessig. 

  • Det bør alltid være et åpent parti under midten av padden som ikke har sausekinn. Dette er for at kanalen i salen ikke skal bli for trangt på grunn av at ullen fyller ut for mye av den. 

  •  En saueskinnspad utgjør nærmere en bomvidde når du legger den under salen. Derfor må salen være litt videre enn hvis du bruker et vanlig salunderlag. Mange bruker et vanlig salunderlag i tillegg til padden. Da blir salen fort trang for hesten om det ikke er tatt høyde for det under tilpasning. Noen saler har i utgangspunktet for trang kanal til at det er plass til en saueskinnspad, eller de er for smale under til at man kan bruke to salunderlag. 

  • Gi alltid beskjed om at du ønsker å bruke saueskinnspad når du kjøper eller får tilpasset sal. Kjøp sauskinnspads av ekte ull, og ikke av syntetisk teddystoff. Teddystoff og andre syntetiske stoffer kan gi "statisk elektrisitet".

  • Etter bruk er det viktig at du snur padden med undersiden opp slik at den tørker. Børst den med for eksempel en hundebørste med tynne og små tenner, og vask den med Milo på ullprogram når det er nødvendig. 

En av få kvalifiserte saltilpassere

Hva betyr det for deg? Det å være en kvalifisert saltilpasser gjør at du som kunde skal kunne stille krav til kvalitet og forvente at vi gjør jobben vår riktig. Ser du dette merket hos leverandører av saler, har du krav til å stille forventninger til arbeidet som utføres.

Les mer
Master Saddlers Society