Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Sauskinnspads - råd og anbefalinger - Norsk Salsenter
Book tid hos oss Online saltilpassing

Sauskinnspads - råd og anbefalinger

Det selges og brukes mye saueskinnspads. Her har vi samlet noen gode råd rundt bruk og kjøp, som kan være lurt å ha med seg når du skal kjøpe salunderlag eller pads.

  • Det aller beste for hesten er om du har saueskinnet rett mot ryggen uten noe annet imellom. Det finnes hele salunderlag hvor saueskinnspadden er integrert i underlaget. Disse er veldig gode og fine, men også i det øvre sjiktet prismessig. 

  • Det bør alltid være et åpent parti under midten av padden som ikke har sausekinn. Dette er for at kanalen i salen ikke skal bli for trangt på grunn av at ullen fyller ut for mye av den. 

  •  En saueskinnspad utgjør nærmere en bomvidde når du legger den under salen. Derfor må salen være litt videre enn hvis du bruker et vanlig salunderlag. Mange bruker et vanlig salunderlag i tillegg til padden. Da blir salen fort trang for hesten om det ikke er tatt høyde for det under tilpasning. Noen saler har i utgangspunktet for trang kanal til at det er plass til en saueskinnspad, eller de er for smale under til at man kan bruke to salunderlag. 

  • Gi alltid beskjed om at du ønsker å bruke saueskinnspad når du kjøper eller får tilpasset sal. Kjøp sauskinnspads av ekte ull, og ikke av syntetisk teddystoff. Teddystoff og andre syntetiske stoffer kan gi "statisk elektrisitet".

  • Etter bruk er det viktig at du snur padden med undersiden opp slik at den tørker. Børst den med for eksempel en hundebørste med tynne og små tenner, og vask den med Milo på ullprogram når det er nødvendig. 

En av få kvalifiserte saltilpassere

Hva betyr det for deg? Det å være en kvalifisert saltilpasser gjør at du som kunde skal kunne stille krav til kvalitet og forvente at vi gjør jobben vår riktig. Ser du dette merket hos leverandører av saler, har du krav til å stille forventninger til arbeidet som utføres.

Les mer
Master Saddlers Society

Meld din interesse

Vi trenger informasjon om deg så vi kan kontakte deg. Husk også å huke på om det gjelder saltilpasning eller salsjekk.

Informasjon om rytteren

Vi trenger litt informasjon om deg som skal ri på hesten slik at vi får litt informasjon om hvordan vi kan tilpasse salen til deg.

Om hest og nåværende sal

Litt om hesten og salen du bruker per dags dato. Dette gjør at vi bedre kan forutse hva vi har å jobbe med videre i prosessen.

Bilder

For at vi skal kunne hjelpe deg på best mulig måte, er det viktig at bildene du sender inn er mest mulig lik illustrasjonsbildene.

Online Saltilpasning
Hesten i helfigur fra siden. Det er viktig at hesten er oppstilt med paralelle for- og bakbein og rett hals.
Online Saltilpasning
Hestens salleie litt ovenfra og bakfra slik at man ser rygg, manke og skuldre.
Online Saltilpasning
Rytter og hest i profil. Rytter plassert ved siden av hestens skulder.

Vilkår

For å sende inn skjemaet kreves det at minst én kontaktmulighet og vilkår blir godkjent.

Du må velge en kontaktmetode
Personvernerklæring Du må godta vår personvernserklæring