Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Saltilpassing - Norsk Salsenter
Book tid hos oss Online saltilpassing
01

Ta mål

Vi ser på og tar mål av hesten, for å sikre at vi har riktig utgangspunkt for tilpassing av salen. 

Ta mål
02

Kartlegging

Vi lager en journal på hesten, fører inn målene og kartlegger hva hesten og rytteren trenger. Her sikrer vi at vi får god historikk på hesten din, og at vi dokumenterer problemstillinger og behovene vi avdekker. På denne måten har vi all informasjon samlet, og kan forenkle prosessen ved neste saltilpassing.

Kartlegging
03

Sjekk av egen sal

Om dere har med egen sal ser vi på denne og vurderer ut fra målene vi har tatt og behovene vi har kartlagt, hvilke justeringer som eventuelt skal gjøres. Vi gjør de nødvendige justeringer både med stopping og bomendring på stedet. Hvis det ikke skulle la seg gjøre å tilpasse salen, så har vi vårt store lager av saler tilgjengelig.

Sjekk av egen sal
04

Kjøp av sal

Om du skal finne en ny sal prøver vi ut et utvalg vi finner basert på hestens mål, rytterens fysikk og deres felles behov. Når disse prøves ut gjør vi eventuelle justeringer før salen testes i praksis.

Kjøp av sal
05

Prøveridning

Salene prøverides i ridehallen både når det er sjekk av egen sal og når dere prøver nye saler. Her får både rytter og hest kjenne på om salen passer for dem, eller om det må justeringer eller annen sal til.

Prøveridning
06

Vurdering

For å sikre at salen er riktig for dere observerer vi fra tribunen. På denne måten kan vi raskt se om salen passer hest og rytter, og om salen er riktig for deres arbeidssituasjon.

Vurdering
07

Etterjusteringer

Etter at dere har prøvd ut salen i praksis, gjør vi eventuelle nødvendige etterjusteringer på stedet. Etter det er salen klar til bruk, og dere tar den med hjem samme dag.

Etterjusteringer

Saltilpassing

Vår kvalifiserte saltilpasser sørger for at du og hesten din får den optimale salen. Gjennom lang erfaring og en grundig gjennomgang med hver enkelt av våre kunder skal du være sikker på å få de beste anbefalinger. Vi jobber praktisk sammen for å finne riktig sal for deg og din hest, og tilpasser denne slik at du tar den med deg hjem samme dag.

Saltilpassing

Hva er saltilpassing?

Saltilpassing handler om å finne den salen som passer hest og rytter, og tilpasse den til hesten slik at den fungerer så optimalt som mulig. Hos Norsk Salsenter gjennomfører vi to former for tilpassing av sal: Ved saltilpassing finner vi en ny sal til hesten og tilpasser denne slik at den sitter optimalt. Dette tar normalt halvannen til to timer per konsultasjon. Ved en salsjekk gjennomfører vi sjekk av salen som brukes på hesten og tilpasser denne, hvis det er mulig. Salsjekk tar mellom 45 minutter og en time per kunde. 

Vi vet at en riktig tilpasset sal gjør det godt å være hest, gøy å være rytter.

En riktig tilpasset sal vil:

  • Øke hestens prestasjonsevne
  • Øke rytterens komfort og prestasjon
  • Forebygge skader på hesten
  • Forbedre kommunikasjonen mellom hest og rytter
  • Forbedre rytterens sits

Vi tilbyr saltilpassing på flere måter. Det beste er om du og hesten din tar turen til oss på Salsenteret, hvor fasilitetene er optimalisert for en god tilpassing. Her har vi alt nødvendig utstyr for å finne den riktige salen for deg og din hest og sørger for at denne tilpasses med én gang, slik at dere kan reise hjem med ny og riktig sal.

 

BOOK TID FOR SALTILPASsING ELLER SALSJEKK 

Du kan også melde deg på en av våre salturer, hvor vi reiser rundt og møter deg på et avtalt sted. Her kan du lese mer om salturene våre. For de av våre kunder som bor på steder hvor vi ofte ikke reiser på saltur har vi utviklet online saltilpassing hvor vi får et godt innblikk i deg og hesten din, og hjelper deg så godt det lar seg gjøre. Dette bruker vi også som forarbeid før saltur slik at vi kan ta med oss de riktige salene. 

GÅ til online salskjema

Stopping av sal

Vi stopper og justerer saler, skifter og reparerer gjordestropper. 

Justering av stopp i sal gjøres i samarbeid med saltilpasser, eventuelt om kunde selv vet hva som skal gjøres. Justering av stopp i sal gjøres der og da ifm en salsjekk eller saltilpassing. 

Full omstopp betyr å bytte ut all stopp i salen. Etter en tids ridning, vil stoppingen blir hard og klumpete og det er ikke mer å justere eller utbedre. Da bør full omstopp gjøres. Generelt anbefales å ta full omstopp hvert 2.-3. år.

Gjordestropper med søm som er i ferd med å løsne kan være farlig. Vi sjekker og eventuelt reparerer dette så det igjen er trygt å ri.

Kvalifisert saltilpasser

Utdanning av saltilpassere tilbys få steder og er et håndverk basert på høy kompetanse og erfaring.  Kari Anne Høe Strømmen er kvalifisert saltilpasser fra Society of Master Saddlers UK. De har den eldste og mest anerkjente utdanningen innen saltilpassing, og stiller strenge krav til sine deltakere/elever. Utdanningsløpet foregår over minimum tre år hvor man kombinerer kurs hos Society of Master Saddlers i England, samtidig som man jobber fulltid og kan dokumentere tilpassing på minimum 200 hester i året. Gjennom utdanningsløpet har man en kvalifisert saltilpasser som mentor og veileder, og man fullfører etter bestått avsluttende eksamen. Da er man Qualified Saddlefitter from Society of Master Saddlers og dermed forpliktet til å delta på oppfriskningskurs jevnlig, samtidig som man følger den standarden Society of Master Saddlers pålegger sine kvalifiserte saltilpassere.

Bruk vår online saltilpassing slik at vi kan gjøre det nødvendige forarbeidet for å finne den rette salen til deg og hesten din.

En av få kvalifiserte saltilpassere

Hva betyr det for deg? Det å være en kvalifisert saltilpasser gjør at du som kunde skal kunne stille krav til kvalitet og forvente at vi gjør jobben vår riktig. Ser du dette merket hos leverandører av saler, har du krav til å stille forventninger til arbeidet som utføres.

Les mer
Master Saddlers Society

Meld din interesse

Vi trenger informasjon om deg så vi kan kontakte deg. Husk også å huke på om det gjelder saltilpasning eller salsjekk.

Informasjon om rytteren

Vi trenger litt informasjon om deg som skal ri på hesten slik at vi får litt informasjon om hvordan vi kan tilpasse salen til deg.

Om hest og nåværende sal

Litt om hesten og salen du bruker per dags dato. Dette gjør at vi bedre kan forutse hva vi har å jobbe med videre i prosessen.

Bilder

For at vi skal kunne hjelpe deg på best mulig måte, er det viktig at bildene du sender inn er mest mulig lik illustrasjonsbildene.

Online Saltilpasning
Hesten i helfigur fra siden. Det er viktig at hesten er oppstilt med paralelle for- og bakbein og rett hals.
Online Saltilpasning
Hestens salleie litt ovenfra og bakfra slik at man ser rygg, manke og skuldre.
Online Saltilpasning
Rytter og hest i profil. Rytter plassert ved siden av hestens skulder.

Vilkår

For å sende inn skjemaet kreves det at minst én kontaktmulighet og vilkår blir godkjent.

Du må velge en kontaktmetode
Personvernerklæring Du må godta vår personvernserklæring